Quantcast
Viewing latest article 3
Browse Latest Browse All 10

Friptură de miel, în bere sau vin. Carnea – frăgezită în iaurt

Image may be NSFW.
Clik here to view.
Culinar.romaningermania.ro vă oferă o reţetă de friptură de miel absolut delicioasă.

Ingrediente: carnea de miel (cantitatea se stabileşte în funcţie de câte persoane aveţi la masă, de regulă circa 400 grame de persoană, deoarece mielul scade foarte mult când este preparat) şi condimentele pe care le preferaţi la friptură.

Pentru “baia” de câteva ore care va frăgezi carnea aveţi nevoie fie de iaurt (gras), fie de lapte bătut cu condimente sau de lapte dulce. Din partea cu os a mielului puteţi face borş, după ce această carne trece şi ea prin procedura de frăgezire (stă pentru o noapte în iaurt ori în lapte bătut).

Cum se procedează?

Bucata de miel se ţine – pentru o noapte –  în lapte acru (bătut), adică „Buttermilch”. A doua zi, scoateţi carnea de miel din laptele bătut sau din iaurt şi o spălaţi foarte bine, în mai multe ape, până nu mai rămâne nici o urmă albă.

Partea fără os, pentru friptură, „presărată” cu sare şi piper şi condimentată după preferinţă (se pot pune, la alegere, cimbru uscat, rosmarin, mentă, boabe de muştar, piper alb, negru, condiment special pentru miel, chimen etc.), se pune în tavă, unde se toarnă bere (sau, dacă nu doriţi să bere, vin roşu). Berea frăgezeşte şi ea orice carne şi dă un gust deosebit fripturii.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit bine şi se lasă până ce carnea este păstrunsă şi rumenită (de regulă, prepararea durează mai bine de o oră şi jumătate-două). În prima parte a coacerii, temperatura va fi de 200 grade Celsius, apoi temperatura trebuie redusă la 190 grade Celsius (dacă aţi stropit însă carnea şi cu ulei de măsline, temperatura nu va depăşi 190 grade Celsius pe toată durata coacerii). Spre sfârşitul preparării, din timp în timp, stropiţi carnea cu sosul din tavă.

Friptura de miel la tavă se poate servi alături de legume (cartofii se pot coace în acelaşi recipient sau separat).

Poftă bună!

Note:

  • Partea cu os a mielului o puteţi pune la borş, tehnica prepărării nefiind diferită faţă de alte tipuri de carne. Daţi carnea în fiert şi aruncaţi prima apă (care conţine toxinele), când este aproape fiartă. Puneţi şi legumele dorite şi mai lăsaţi pe foc 15 minute până fierb, apoi puneţi borş. Detaliile preparării borşului: aici.
  • „Secretul” de frăgezire a cărnii mi-a fost împărtăşit de o româncă din Serbia, aflată în vizită la Hamburg, de la care am mai învăţat şi alte lucruri. Această doamnă mi-a spus că la ei orice friptură se face ţinând mai întâi carnea (şi chiar şi cartofii) în lapte dulce- pentru a se frăgezi, înainte de a da tava la cuptor. Într-adevăr, friptura era foarte fragedă. Pentru că procedeul se poate aplica şi cu iaurt sau cu lapte bătut, l-am încercat pe acesta din urmă.

Viewing latest article 3
Browse Latest Browse All 10

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48